Seyahat Sigortası
Seyahat sigortası; seyahat dönemlerine özel olarak yapılabilen, yolculuk süresince oluşabilecek riskleri maddi ve manevi teminat altına alan, yurt içinde ve yurt dışında geçerli olabilecek farklı poliçeleri bulunan bir sağlık sigortasıdır. Seyahat sağlık sigortası olarak da bilinir. Kaza ve hastalık sonucu oluşabilecek masrafları ve kayıpları karşılamayı vadeder. Tüm teminatlar sigorta poliçesi üzerinde yer alır ve hem ana teminatları hem de ek teminatları vardır.
Seyahat Sigortası Neden Yapılır?
Seyahat sigortası, yapılma sebebine göre hem isteğe bağlı yapılan sigortalar hem de zorunlu olan sigortalar arasında gösterilebilir. Poliçenin asıl yapılma sebebi yolculuk sırasında ve seyahat edilen bölge sınırları içerisinde yaşanabilecek mağduriyetleri en aza indirmektir. Keyfî olarak yapılan tatil gibi seyahatlerde, özellikle yurt içinde bu sigortanın bir zorunluluğu yoktur.
Yurt dışı seyahat sigortalarının yaptırılmasındaki en büyük neden ise vizedir. Vize ile gidilen ülkeler için vize almak gerektiğinde bu sigortanın yaptırılması zorunludur. Ayrıca yatırım ve iş amaçlı seyahatlerde de pek çok ülke bu poliçeyi zorunlu tutabilir. Aynı şekilde eğitim için giden öğrencilerden de talep edilen bir sigorta türüdür.
Seyahat Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?
Zorunluluk gerektiren seyahat sigortalarının makul sebepleri vardır. Ayrıca zorunlu olmadığı durumlarda da yapılması, sigortalı tarafından önemli oranda faydalıdır. Kaza ya da hastalık riski her zaman vardır ve bazen ciddi derecede mağduriyet yaratabilir. Peki, herkes tarafından yaptırılabilen bu seyahat sigortası ne işe yarar ve avantajları nelerdir?
Doğabilecek zararlar dikkate alındığında, seyahat sigortası yaptırmak daha ekonomiktir.
Düşük ücretlerle ciddi boyuttaki tedavi masrafları karşılanabilir.
Yurt dışında yabancı paralar kullanıldığı için TL bazında masraf çok büyük boyutlara ulaşır. Seyahat sigortası ile bu sorun çözülür.
Bagajda yer alan valiz ve benzeri eşyaların çalınması, kaybolması ve hasar görmesi gibi durumlar problem olmaktan çıkar.
Kaza ve hastalık durumları seyahat süresini uzatırsa, doğacak giderler de sigortalının bütçesine zarar vermez.
İhtiyaç duyulan ilaçlara ekstra ücret ödemeye gerek kalmaz.
Hastanede yatış gerektiren durumlarda, refakatçinin seyahat ederek gelmesi de herhangi bir maddi gider doğurmaz.